Актуелно


Повик за практиканти во Повеќе...
К О Н К У Р С ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2014/2015 Повеќе...
Заинтересираните студенти и академски кадар имаат можност за учество на летната школа во Повеќе...
 Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола распишува Конкурс за најдобар I. ИСТРАЖУВАЧКИ Повеќе...
Почитувани, во прилог е ЈАВНИОТ ПОВИК од Советот за јавни Повеќе...
Се известуваат студентите на Факултетот за администрација и менаџмент на информациски системи да земат учество на презентацијата од Агенцијата за вработување - Повеќе...
Во прилог е повикот за практиканти и образецот за вршење практична работа во Народна банка на Република Повеќе...
Согласно Програмата за конкуретност, иновации и претприемништво за 2014 година, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА објавува ЈАВЕН ПОВИК ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ БИЗНИС Повеќе...
Програмата на ЕУ за образование, обука, млади и спорт 2014-2020, предложена од страна на Европската комисија на 23 ноември 2011 (во понатамошниот текст Повеќе...
w3
Со цел да обезбеди институции во кои студентите ќе можат да ја извршуваат праксата, Факултетот за администрација и менаџмент на информациски системи, има Повеќе...
eu.png
Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола, учествува во 2 конзорциуми, партнерски мрежи на ERASMUS Mundus Action 2 програмата на Европската Комисија. Роковите за Повеќе...
famis.png
Неодамна успешно беше реализиран проект за воспоставување соработка помеѓу високото образование и бизнис секторот, на кој активно учество зедоа студентите од Повеќе...
erasmus-foto1.jpg
На ден 19 декември 2011 година , Националната агенција за европски образовни програми и мобилност одржa презентација на програмата „Еразмус“ на Повеќе...
fp7.jpg
На 23 декември, со почеток во 12:30 часот, на Факултетот за администрација и менаџмент на информациски системи ќе се организира презентација на Седмата рамковна Повеќе...
02_frankofonija.jpg
Факултетот за администрација и менаџмент на информациски системи (ФАМИС) , во соработка со Франкофонски круг и Центарот за истражување и креирање политики од Повеќе...
RDS.jpg
На  06.12.2011 со почекот во 12:00 часот во свечената сала на ФАМИС се одржа предавање на господинот Рајан Д. Стонер, политички и економски советник во Амбасадата на САД Повеќе...
famis.png
Во прилог е Конкурсот за запишување на студенти за втор циклус (последипломски студии) на универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Повеќе...
dsc_0122.jpg
На 12.05.2011 во склоп на Европските денови на ФАМИС, предавање одржа господинот Антонио Милошески Министер за надворешни работи на Р. Македонија. Во предавањето тој Повеќе...
logo_ljubljana.gif
На 21.04.2011 на ФАМИС гостувачко предавање одржа проф. д-р Љупчо Тодоровски од Универзитетот во Љубљана. Предавањето беше на тема: Претставување на Универзитетот Повеќе...
deni-slika2.jpg
На 12.04.2011 во просториите на ФАМИС се одржа предавање на господинот Скот Винтон, политички советник во Aмбасадата на САД во Р. Македонија. Преку ова предавање Повеќе...
baroso.jpg
Студенти на Факултетот за администрација и менаџмент на информациски системи - Битола учествуваа на заедничкото предавање на претседателот на Европската Повеќе...
logo_hrzagreb01.gif
На 12.04.2011на ФАМИС,  гостувачко предавање одржа Проф. д-р Хрвоје Станчиќ од Универзитетот во Загреб. Студентите и академскиот кадар имаа можност да се Повеќе...
frambasador.jpg
На 15 март 2011г.,  Н.Е г-дин Клод Шлумберже, Амбасадор на Франција во Република Македонија го посети Факултетот за администрација и менаџмент на информациски Повеќе...
futur2011.jpg
Во периодот 25-28.02.2011 година  на Правниот факултет во Белград и во Националниот парламент на Р.Србија се одржа меѓународен дебатен турнир - Belgrade open 2011 во Повеќе...

Студиски програми

Студиски програми за академската 2013/2014 година на ФАМИС

ПРВ ЦИКЛУС:

МИС(.pdf)  , ИМСА(.pdf) 

Листа на слободни изборни предмети I циклус

ВТОР ЦИКЛУС:

МИС(.pdf) , ИМСА(.pdf) , ИСЗ(.pdf) ,

ЈА(.pdf) , АЈП(.pdf) , ЕИМЕП(.pdf) ,

СМАОР(.pdf) , ОМ(.pdf)

Листа на слободни изборни предмети II циклус

I, II, III циклус студии

Конкурс за прв циклус студии 2013/2014 Преземи (.pdf)

Конкурс за втор циклус студии 2013/2014 Преземи (.pdf)

Конкурс за трет циклус студии 2013/2014 Преземи (.pdf)

Одлука за компатибилност за втор циклус студии 2013/2014 Преземи(.pdf)

Одлука за компатибилност за трет циклус студии 2013/2014 Преземи(.pdf)

EBSCO

Слободен пристап до EBSCO Publishing базата
Сите заинтересирани за упатсво за најава директно да се обратат во службите на факултетот

EUi

Центар за податоци и информации на Европската Унија на ФАМИС
Дел од светската мрежа на eвропски информативни центри

ФАМИС на Facebook

Студиска програма ЕИМЕП!

Европски интеграции и менаџирање на европски проекти

Наши дипломци

khantry design

ФАМИС - Дебатен Клуб

ФАМИС - Case Study Club

Е-Учење

ФАМИС ИнтраНетИзработено од наши студенти